Свечано усељење светских шампиона

Од коначног власништва над станом на Котежу 2 феноменалну пливачицу дели још само скупштинска одлука

 

„Многи пливају, али само једна је Нађа”, рекла је градоначелница Весна Мартиновић

 

– Добро дошли у мој скромни дом. Ето, после 23 године имам свој кров над главом. За све ово највише дугујем брату Себастијану и родитељима Снежани и Драгану јер су били уз мене када ми је било најтеже и када сам већ помишљала да одустанем од свега – рекла је Нађа Хигл, светска шампионка у пливању, бројним новинарима и гостима, пред великим бројем камера и фотоапарата који су се 9. јануара нашли у њеном, потпуно реновираном стану у Кикиндској улици на Котежу 2.

 

Оно што су челни људи нашега града и АП Војводине обећали, испуњено је прошле суботе. У гостима код светских шампиона били су Весна Мартиновић, градоначелница Панчева, Бојан Пајтић, војвођански премијер, Модест Дулић, покрајински секретар за спорт и омладину, и Никола Дамњановић, члан Градског већа задужен за омладину и спорт. Подсетимо, после великог успеха на Светском првенству у Риму, град Панчево доделио је Нађи Хигл стан од 59 квадрата у популарном панчевачком насељу, а АП Војводина је издвојила 2.000.000 динара за његово комплетно реновирање. Од коначног власништва над овим станом нашу шампионку дели још само скупштинска одлука града Панчева, када ће он и званично прећи у њено трајно власништво.

 

– Коначно је дошло време да наши успешни суграђани буду адекватно награђени за своје резултате. Многи пливају, али једна је Нађа и зато се не стидимо да јој пружимо подршку у сваком смислу. Ово је најмање што је Панчево могло да учини за свог светског аса. Још једном хвала Нађи и Себастијану што су нас учинили поноснима – рекла је градоначелница Весна Мартиновић.

 

– Нађа Хигл је пример за све младе људе да истрају и буду упорни у тежњи ка остварењу својих снова. АП Војводина је дала подршку овој феноменалној девојци и желимо да покажемо да ће врхунски резултати увек бити уважени и награђени. Нађа је уздигла целу Србију и зато је заслужила сваки квадрат овог стана – истакао је Бојан Пајтић.

 

Иако се једва пробио до друге собе, у којој је одржана мини конференција за новинаре, није заборављен ни Себастијан, творац светског пливачког „чуда”.

 

– Жаки је перспективан тренер. Од њега тек очекујемо врхунске резултате и сигурни смо да ће их остварити. За све што је постигао са својом сестром биће награђен, па ће тако од града добијати стипендију у висини просечне плате у Републици Србији – додао је Никола Дамњановић, члан Градског већа задужен за омладину и спорт, који је истакао да су челни људи нашега града у сталном контакту с породицом Хигл и да заједнички решавају све проблеме.

 

Време је брзо пролетело. Насеље Котеж 2 је прошле суботе било најпопуларније на свету. Како и не би када се свечано уселила светска шампионка. Али за Нађу и Себастијана нема одмора. Они су већ 11. јануара отпутовали у Сијера Неваду (Шпанија) на висинске припреме.

 

– Ово су нам прве висинске припреме у животу. У предивном кампу у Шпанији, где се олимпијски базен налази на надморској висини од 2.320 метара, провешћемо 21 дан. После кратког боравка у Панчеву, отпутоваћемо у Јапан, где ће Нађа тренирати с Ријом Кането и Нанако Тамуром, учествоваће и на Отвореном шампионату Јапана, а потом нам предстоје припреме у Лондону. Крајњи наш циљ је познат – Олимпијске игре 2012. године, па ће и Европско првенство у Будимпешти, у августу, бити само успутна станица – подсетио је Себастијан новинаре на оно што следи у наредном периоду.

 

Госте су очарали и мама Снежана и тата Драган, својим природношћу и спонтаношћу. Ваљда је и због тога цела ова прича увек проткана емоцијама. Нађа национале – made in Serbia… И зато, Жаки и Наки, много среће и у 2010. години!