Након каратеа, стрељаштво

Оџачки стрелац Дајана Важић протекле године проглашена за перспективног спортисту оџачке општине

 

Да је оџачка општина непресушан извор спортских талената доказ је и свестрана спортисткиња из Оџака Дајана Важић, која је у последњих годину и по дана од када је члан Стрељачке дружине 7. Јули постигла резултате који су је довели веома брзо на пиједестал перспективне спортисткиње наше општине.

 

Један од највећих Дајаниних стрељачких успеха је екипно јуниорско прво место на Отвореном првенству Суботице прошле године у категорији серијска ваздушна пушка.

 

Најбољи њен резултат је 181 круг од двадесет метака.  Истиче да у стрељаштву постоје бројни елементи које треба испунити да би се остварио успех, као што су добар став, јаке руке, адекватна опрема… Вредно тренира три пута недељно и озбиљно се припрема за наступајуће покрајинско првенство. Дајана је одличан ученик друге године гимназије Јован Јовановић Змај, а своје блиставе спортске дане доживела је и као каратисткиња са мајсторским звањем црни појас први дан. Суботица је већ сада њен талични град па је у овом граду на Светском купу у коме су се такмичили каратисти из 12 земаља освојила прво место у борбама у категорији јуниорки.

 

И ко зна где ће још Дајану Важић у будућности одвести њена пребогата свестраност.