„Како сам остао без крила“ на путу за Дрезден

Филм „Како сам остао без крила“ младог крушевачког редитеља, након учешћа на више од 30 фестивала широм света и бројних награда и признања, биће приказан и на интернационалном фестивалу кратког филма – Филм фест Дрезден.

 

Филм се налази у селекцији „Панорама“ и током фестивала биће приказан чак три пута. Сва три приказивања пратиће и дискусије у којима ће учествовати редитељ, Иван Тасић, и глумица која тумачи главну женску улогу, Катарина Гајић, студенткиња глуме у Прагу. Ово двоје младихуметника имаће прилику да учествују и у бројним догађајима намењеним филмским ствараоцима, на којима ће чути светски признате филмске великане и радити са ауторима из више од 20 земаља.

 

Филм Фест Дрезден сваког априла приказује најбоље кратке филмове из целог света, окупљајући више од 16.000 гледалаца. Централно место програма заузимају интернационални и национални такмичарски програм, који обухватају 10 селекција са више од 70 филмова. Најбољи филмови бивају награђени престижним Златним коњаником и новчаним наградама. Након фестивала следи интернационална турнеја у Америци, Француској, чешкој, Русији, Кини, Аустралији и Канади.

 

Одлазак на фестивал омогућила је Еуропеан цултурал фондатион, а екипа филма се захваљује и свима који су помогли да отпутују у Дрезден: Школи страних језика „Спеак“, предузећу Дуропацк Крушевац, Специјалној болници Рибарска Бања и Асоцијацији младих из Крушевца.