Ана Леповић – Пожаревачка гимназија – изазов даровитости

Ана Леповић је рођена 8. јула 1995. године у Пожаревцу и сада је ученик четвртог разреда природно – математичког смера у Пожаревачкој гимназији. Посебно је интересују математика, страни језици и музика. Ана је један од двадесет матураната Србије који су ове године постали стипендисти НИС–а.

 

Велико интересовање за математику је показала још у основној школи. Такмичи се од четвртог разреда, а два пута је учествовала на Архимедесовој дописној математичкој олимпијади. У петом разреду је освојила трећу, а у осмом разреду прву награду. У гимназији је наставила да бележи успехе. На Државним такмичењима из математике је два пута освајала другу награду.

 

Радо се сећа свог првог великог такмичења, квиза „Велика енциклопедија рекорда“, на коме је у великом финалу освојила трећу награду у 4. разреду основне школе. Такође, на такмичењима из веронауке је освајала прва места.

 

Ана је завршила нижу музичку школу „Стеван Стојановић Мокрањац“, одсек клавир и соло певање. Учествовала је на такмичењу „Мита Топаловић“ у соло певању, када је освојила другу награду. Била је чланица школског хора „Лазарице“, а пева и у градском женском хору „Барили“ и црквеном хору „Браничево“.

 

Посебно задовољство јој причињава учење страних језика. Поред енглеског, говори и немачки језик, који је усавршавала током летњег распуста у Бечу. Сада учи руски језик као стипендиста НИС-а.

 

У слободно време воли да излази са друштвом, иде у позористе, на концерте и утакмице. Сматра да је физичка активност јако битна и као чланица бициклистичког удружења Eco-bike учествује у њиховим вожњама и дружењима, а воли да иде и на фитнес.

 

Важне одлуке никад не доноси на пречац, радо прима добре савете и сугестије, а оно што је занима ради лако и за кратко време. Емотивна је и тешко се мири са поразима.Подстицај јој представљају доживљај изазова и успеси.

 

Своје образовање жели да настави на Електротехничком факултету у Београду.