Аматери у бајци и водвиљу

Дечји ансамбл Дома културе припрема позоришну предаставу „Царев заточник“, по тексту Миодрага Станисављевића док ансамбл ветерана своје глумачко умеће „увевежбава“ у Пиранделовом водвиљу „Човек, звер и врлина“. Режија обе позоришне представе поверена је Зорану Грујићу, глумцу и редитељу из Лознице, иза ког стоји 60 успешних позоришних остварења.

 

У пријепољском Дому културе приводе се крају  припреме за нову позоришну сезону. Сви технички послови су од почетка успешно окончани, одржане су аудиције, одабрани текстови који су претходни месец окупили и окупирали  аматере на даскама које живот значе.

Дечји ансамбл Дома културе припрема позоришну предаставу „Царев заточник“, по тексту Миодрага Станисављевића док се ансамбл ветерана увежбава за представу Луиђија Пирандела, „Човек, звер и врлина“. Режија обе позоришне представе поверена је Зорану Грујићу, глумцу и редитељу из Лознице, који је свој редитељски потпис ставио на  60 успешних позоришних остварења која су учествовала на значајним фестивалима не само у нашој земљи већ и у Италији, Грчкој, Пољској и другим државама.

„Царев заточник“ је у женру комедија,  бајка, у којој се радња одвија у давна времена у којима се „плете“ прича о јунаштву, мегданима, и витешким турнирима са џиновима и борби за руку и љубав принцезе,  које опет воли неког трећег!

„Далеко смо одмакли и глумцима се прича изузетно допада тако да сви уживамо у раду. У ансамблу има деце која су се од раније бавила глумом и наступала на сцени што битно олакшава редитељски посао, каже редитељ Грујић за „Полимље“.

И Пиранделов текст „Човек, звер и врлина“, који ће на сцени извести Аматерски ансамбл Дома културе,  једини водвиљ који је овај писац написао,  изузетно је популаран у  свету комедије. Глумци га веома радо изводе на свим професионалним и аматерским позоришним сценама. Тема  представе је  прељуба брачног партнера а комичне сцене произилазе из потребе главне јунакиње да  прељубу, у којој се зачиње нови живот, сакрије испод плашта уобичајених супружничких односа тако што ће мужа намамити у брачну постељу. Али, то није лако…

„У почетку нисам имао прадставу о глумачким потенцијалима пријепољског ансамбла али сам током боравка схватио да поред жеље и воље глумаца да раде има и „материјала“ за добру представу. Ансамбл је спој искусних аматера и младости тако да се надам да ће премијера бити како је и планирано 1.априла, рекао је редитељ Зоран Грујић.