„Сремске новине“ прославиле пола века постојања

Имамо квалитетан кадар, професионални смо, објективни и реални све ове године, па зато дуго и трајемо. Желимо да афирмишемо успешне, тежимо ка европским циљевима и залажемо се за развој Срема у сваком погледу. „Сремске“ се налазе на киосцима великих градова, читају се у дијаспори, имамо и интернет презентацију и завидан број претплатника – рекао је директор „Сремских новина“ Драган Ђорђевић

 

Пола века постојања и рада наша медијска кућа свечано је обележила протеклог петка, 26. новембра, у митровачком ресторану „Пробус“. Свечаности су присуствовали представници свих локалних самоуправа Срема, директори јавних предузећа и установа, привредници, представници бројних политичких партија, колеге из медијских кућа, пословни партнери и сарадници. Била је то, такође, прилика и да се на једном месту поново окупе сви они који су током протеклих 50 година били запослени у нашој кући.

Након што је приказан филм о „Сремским новинама“, направљен специјално за ову прилику, госте је поздравио директор Драган Ђорђевић.

 

 

– „Сремске новине“ као лидер у информисању у читавом региону трају већ педесет година и сигурни смо да смо квалитетом, поузданошћу и на темељима полувековне традиције успели да направимо новине којима се верује. Имамо квалитетан кадар, професионални смо, објективни и реални све ове године, па зато дуго и трајемо. Желимо да афирмишемо успешне, тежимо ка европским циљевима и залажемо се за развој Срема у сваком погледу. „Сремске“ се налазе на киосцима великих градова, читају се у дијаспори, имамо и интернет презентацију и завидан број претплатника. Свакако да оне данас не би биле овакве да није запослених који чине ту кућу, наших верних читалаца, као и наших драгих пријатеља, пословних партнера и сарадника – рекао је том приликом директор Драган Ђорђевић.

 

Велики јубилеј нашој кући честитао је и градоначелник Сремске Митровице Бранислав Недимовић.

 

– Један од симбола Сремске Митровице и читавог Срема јесу сигурно и „Сремске новине“. Овакав бренд који постоји 50 година сигурно је допринео афирмацији нашег града и уопште регије. Преживети и 10 година у оваквом медијском простору је успех, а камоли 50 година. Зато свима онима који су некад радили у „Сремским новинама“, који сада ту раде и који су допринели томе да „Сремске новине“ буду што јесу честитам велики јубилеј – рекао је градончелник Сремске Митровице Бранислав Недимовић. 

 

Химну Сремских новина“ компоновану овим поводом извела је вокална солистикиња РТВ Александра Падров, а гости су били у прилици да погледају и филм о нашој медијској кући сачињен поводом јубилеја. Истим поводом недавно је из штампе изашла и књига „За све ове године“, коју је приредио етнолог Миленко Бобић, а која представља својеврстан летопис досадашњег рада.