Коалиција: Ко је предложио чланове комисије у Новом Саду?

Коалиција новинарских и медијских удружења захтева од градских власти у Новом Саду да одговори на питање које су то новинарске и медијске асоцијације предложилe чланове комисије која је одлучивала о спровођењу поступка јавног конкурса за суфинансирање медијских пројеката из буџета Града Новог Сада у 2015. години.

 

С обзиром на резултате конкурса, захтевамо да градоначелник Вучевић, који је потписао решење о именовању чланова комисије, одговори и на основу којих параметара су они одабрани, с обзиром да нико од кандидата наших репрезентативних удружења није изабран иако су предлози благовремено достављени.

 

Након овог одговора ће можда бити јаснији и начин расподеле средстава из градског буџета путем конкурса, на основу којег су поједина удружења добијала средства и по четири-пет основа.

 

Напомињемо да Коалиција новинарских и медијских удружења ради опсежан мониторинг спровођења медијских закона и рада независних комисија за суфинансирање медијских пројеката у складу са јавним интересом.

 

Коалицију чине Удружење новинара Србије, Независно удружење новинара Србије, Независно друштво новинара Војводине, Асоцијација независних електронских медија и Локал прес.