Za RTK “Kruševac” devet miliona

Iz budžeta namenjenog finansiranju medijskih projekata u Kruševcu gotovo dve trećine sredstava otići će bivšoj gradskoj medijskoj kući čiji je vlasnik nakon prvatizacije postao lokalni biznismen Radoica Milosavljavić.

Od 15.650.000 dinara, koliko je na konkursu raspodeljeno, 9.200.000 pripalo je RTK „Kruševac“. Televizija je, odlukom komisije, dobila 6,4 miliona, radio u sastavu ove kuće 2,6 miliona, a portal 200.000 dinara.

Na konkurs, koji je Grad Kruševac raspisao početkom marta, stiglo je 23 prijave. Komisija koju su činili predstavnici novinarskih i medijskih udruženja i medijski stručnjaci, odlučila je da se novcem iz lokalnog budžeta sufinansira 14 projekata.

Pored RTK „Kruševac“ sredstva su dobili i Sportska televizija Udruženja građana „Lastavica“, Televizija Kanal 12-037, RTV „Rubin“, lokalni nedeljnik Grad, izdavača Albos doo, kao i portal u vlasništvu iste firme. Podržani su i projekti produkcija Albatros, Guliver, Zan media, ADD, Planeta, te Centra za istraživačko novinarstvo Kruševac.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
MLADI

PU Lokal pres u partnerstvu sa MDI, KOMS i Novim magazinom sprovodi projekat pod nazovom MLADI, Cilj projekta je podška građanskom aktivizmu mladih jačanjem njihovog medijskog prisustva. Ideja projakta je da osposobi mlade ljude znanjem i alatima potrebnim za zastupanje njihovih interesa u medijskoj sferi, senzibilizacija i motivisanje medija da integrišu mlade I teme od […]

DETALJI O PROJEKTU
Abeceda u zagovaranju za medije i mlade

PU Lokal pres u periodu od 14. aprila 2019. do 31. oktobra 2019. godine sprovodi projekat pod nazovom “Abeceda u zagovaranju za medije i mlade”. Opšti cilj projekta “Abeceda u zagovaranju za medije i mlade” je jačanje demokratskog društva u Srbiji , utemeljenog na kulturi učešća građana u političkom procesu i doslednoj demokratskoj praksi. Specifični […]

DETALJI O PROJEKTU