XXII skupština Lokal presa

Poslovno udruženje Asocijacije lokalnih i nezavisnih medija Lokal pres će u  period od 30. novembra do 2. decembra organizovati godišnju skupštinu. Tematski, XXII skupština će biti posvećena problemima implementacije Zakona o javnom informisanju i medijima, kao i efektima Zakona o autorkim pravima na lokalne medije.

Tokom  trodnevnog skupa, koji se održava u Hotelu “Čigota” na Zlatiboru, razgovaraće se o primeni sistema projektnog sufinansiranja na lokalne medije, a učesnici će od medisjkih poslenika iz Slovenije moći da čuju iskustva projektnog sufinansiranja i funkcionisanja lokalnih medija u Sloveniji.

U okviru skupštine za članstvo će biti organizovana i dva treninga – prvi je namenjen novinarima – fotoreporterima, a drugi predastvnicima Lokal presa koji kao članovi komisija učestvuju u evaluaciji medijskih projekata.

Održavanje Dvadesetdruge godišnje skupštine Poslovnog udruženja asocijacije nezavisnih lokalnih medija „Lokal pres“  kao i radionice ’’Novinar – fotoreporter’’ finansijski je podržano od  strane NED.

Organizaciju okruglog stola ’’Projektno finansiranje – iskustvo lokalnih medija iz Slovenije’’ finansijski je podržao OEBS.

Održavanje radionice ’’Autorska prava – upotrebe i zloupotrebe u lokalnim medijima’’ i  kao i za evaluatore finansijski je podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Materijal za skupštinu:

AGENDA XXII SKUPSTINE

Izveštaj o realizaciji zaključaka sa Dvadesetprve Skupštine LP

Izveštaj o sprovođenju programskih aktivnosti

Bilans stanja

Bilans uspeha

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
Pravna pomoć članicama PU „Lokal pres” 2018.

U 2018. godini nastavlja se višegodišnji projekat Pravna pomoć članicama PU „Lokal pres” čiji je cilj da doprinese višem stepenu profesionalizma članica PU „Lokal pres” i putem primene novinarskog kodeksa doprinese boljem i kvalitetnijem informisanju građana u lokalnim zajednicama. Projekat je finansijski podržan od strane Civil Rights Defenders Tokom projekta  planirane su aktivnosti: Zastupanja članica […]

DETALJI O PROJEKTU
Mladi mediji 2018.

PU Lokal pres u partnerstvu sa DW Akademiom i tokom 2018. godine realizuje trogodišnji projekat „Mladi mediji“. Ove godine PU Lokal pres će organizovati radionicu za multiplikatore tokom maja meseca u Kragujevcu, zatim još jednu Letnju novinarsku školu za srednjoškolce u junu u Kraljevu, kao i napredni trening iz novinarstva za najbolje polaznike prošlogodišnje i […]

DETALJI O PROJEKTU