Vidovdanski koncert u Kruševcu

Kulturno umetničko društvo “14. Oktobar”  i ove godine održalo je svoj tradicionalni Vidovdanski koncert narodnih pesama i igara u Kruševačkom pozorištu.  Na koncertu je izvedeno pet igara, tri pesme i četiri orkestarske tačake. Publika je bila i više nego zainteresovana, a to dokazuje da su se četiri dana pred koncert rasprodale sve karte.

Članovi ansambla predstavili su se u najboljem svetlu, i time dokazali da su zaista ponos ovog grada. Ipak najveću pažnju publike privukao je umetnički rukovodilac i koreograf ansambla Dragan Nikolić koji je pokazao da je ljubav prema folkloru večna.

– Na samom vrhuncu večeri kada su počele igre iz Vranja sa bubnjem oko vrata zaigrao je na sceni. Ko bi rekao da ima 80 godina, toliko je predan folkloru. Na čelu ansambla je već 56 godina, ali igra kao da mu je 20 godina, rekao je za naš portal šef orkestra Milan Savić.

U prvim redovima bili su generali i oficiri vojske Srbije. Kao i ostali funkcioneri grada Kruševca.

Inače, KUD “14. Oktobar”, jedan je od najstarijih folklornih ansambala u Srbiji, sa tradicijom dugom čak 93 godine.

Nina Marković

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
Primena medijske regulative u lokalnim zajednicama

Aktivnosti u okviru projekta ‘’Primena medijske regulative u lokalnim zajednicama’’ se sprovode putem organizovanja tri tematske debate u Boru, Kruševcu i Leskovcu i realizacije izveštaja o pritiscima na članice PU ‘’Lokal pres’’ tokom 2019. godine. Na debatama  će lokalni mediji, lokalne OCD i lokalne uprave biti informisani o ključnim elementima medijske strategije i najboljim načinima […]

DETALJI O PROJEKTU
Romkinje u Srbiji – život iza (ne)vidljivih zidova

Cilj projekta je unapređenje informisanja romske i neromske zajednice o položaju Romkinja u šest gradova Srbije, mogućnostima za ostvarivanje prava na obrazovanje, zapošljavanje, socio-ekonomskih prava, prava na zdravstvenu zaštitu i ličnih prava, te značaju prepoznavanja različitih vidova diskriminacije u društvu, te unapređenje informisanja romske i neromske zajednice, predstavnika udruženja građana i donosilaca odluka na lokalu […]

DETALJI O PROJEKTU