Vidovdanski koncert u Kruševcu

Kulturno umetničko društvo “14. Oktobar”  i ove godine održalo je svoj tradicionalni Vidovdanski koncert narodnih pesama i igara u Kruševačkom pozorištu.  Na koncertu je izvedeno pet igara, tri pesme i četiri orkestarske tačake. Publika je bila i više nego zainteresovana, a to dokazuje da su se četiri dana pred koncert rasprodale sve karte.

Članovi ansambla predstavili su se u najboljem svetlu, i time dokazali da su zaista ponos ovog grada. Ipak najveću pažnju publike privukao je umetnički rukovodilac i koreograf ansambla Dragan Nikolić koji je pokazao da je ljubav prema folkloru večna.

– Na samom vrhuncu večeri kada su počele igre iz Vranja sa bubnjem oko vrata zaigrao je na sceni. Ko bi rekao da ima 80 godina, toliko je predan folkloru. Na čelu ansambla je već 56 godina, ali igra kao da mu je 20 godina, rekao je za naš portal šef orkestra Milan Savić.

U prvim redovima bili su generali i oficiri vojske Srbije. Kao i ostali funkcioneri grada Kruševca.

Inače, KUD “14. Oktobar”, jedan je od najstarijih folklornih ansambala u Srbiji, sa tradicijom dugom čak 93 godine.

Nina Marković

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
MLADI

PU Lokal pres u partnerstvu sa MDI, KOMS i Novim magazinom sprovodi projekat pod nazovom MLADI, Cilj projekta je podška građanskom aktivizmu mladih jačanjem njihovog medijskog prisustva. Ideja projakta je da osposobi mlade ljude znanjem i alatima potrebnim za zastupanje njihovih interesa u medijskoj sferi, senzibilizacija i motivisanje medija da integrišu mlade I teme od […]

DETALJI O PROJEKTU
Abeceda u zagovaranju za medije i mlade

PU Lokal pres u periodu od 14. aprila 2019. do 31. oktobra 2019. godine sprovodi projekat pod nazovom “Abeceda u zagovaranju za medije i mlade”. Opšti cilj projekta “Abeceda u zagovaranju za medije i mlade” je jačanje demokratskog društva u Srbiji , utemeljenog na kulturi učešća građana u političkom procesu i doslednoj demokratskoj praksi. Specifični […]

DETALJI O PROJEKTU