Vidovdanski koncert u Kruševcu

Kulturno umetničko društvo “14. Oktobar”  i ove godine održalo je svoj tradicionalni Vidovdanski koncert narodnih pesama i igara u Kruševačkom pozorištu.  Na koncertu je izvedeno pet igara, tri pesme i četiri orkestarske tačake. Publika je bila i više nego zainteresovana, a to dokazuje da su se četiri dana pred koncert rasprodale sve karte.

Članovi ansambla predstavili su se u najboljem svetlu, i time dokazali da su zaista ponos ovog grada. Ipak najveću pažnju publike privukao je umetnički rukovodilac i koreograf ansambla Dragan Nikolić koji je pokazao da je ljubav prema folkloru večna.

– Na samom vrhuncu večeri kada su počele igre iz Vranja sa bubnjem oko vrata zaigrao je na sceni. Ko bi rekao da ima 80 godina, toliko je predan folkloru. Na čelu ansambla je već 56 godina, ali igra kao da mu je 20 godina, rekao je za naš portal šef orkestra Milan Savić.

U prvim redovima bili su generali i oficiri vojske Srbije. Kao i ostali funkcioneri grada Kruševca.

Inače, KUD “14. Oktobar”, jedan je od najstarijih folklornih ansambala u Srbiji, sa tradicijom dugom čak 93 godine.

Nina Marković

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
Pravna pomoć članicama PU „Lokal pres” 2018.

U 2018. godini nastavlja se višegodišnji projekat Pravna pomoć članicama PU „Lokal pres” čiji je cilj da doprinese višem stepenu profesionalizma članica PU „Lokal pres” i putem primene novinarskog kodeksa doprinese boljem i kvalitetnijem informisanju građana u lokalnim zajednicama. Projekat je finansijski podržan od strane Civil Rights Defenders Tokom projekta  planirane su aktivnosti: Zastupanja članica […]

DETALJI O PROJEKTU
Mladi mediji 2018.

PU Lokal pres u partnerstvu sa DW Akademiom i tokom 2018. godine realizuje trogodišnji projekat „Mladi mediji“. Ove godine PU Lokal pres će organizovati radionicu za multiplikatore tokom maja meseca u Kragujevcu, zatim još jednu Letnju novinarsku školu za srednjoškolce u junu u Kraljevu, kao i napredni trening iz novinarstva za najbolje polaznike prošlogodišnje i […]

DETALJI O PROJEKTU