Pozorište koje oslikava stvarnost

Festival A.N.F.I teatar je pozorisni dogadjaj koji je nastao kao protest mladih članova Grupe ,,Grupa”. Mladi glumci nisu imali prostor gde bi prezentovali svoj talenat, pokazali svoj rad i trud. Osnivač grupe i organizator festivala, Vladan Slavković, odlučio je da u zavisnosti od tematike predstave izabre odgovarajući ambijent, pa je tako prva predstava odigrana  u dvorištu škole ,,IV kraljevacki bataljon”.

Od tada je prošlo pet godina. Kraljevo će od 2. do 7. jula ove godine biti domaćin mladim talentima iz različitih krajeva Srbije. Festival predstavlja umetnički poduhvat kroz koji se publici  predstavlja slika naše današnjice – roditelji da se zapitaju čemu su izložena njihova deca, dok se deca poistovećuju sa dešavanjima odigrane predstave.

Na festivalu publika će moći da vidi predstave koje promovišu alternativnu misao i pomeraju granice. Polaznici Grupe “Grupa” željno čekaju da vide prvu na repertoaru predstavu ,,Otpor” i poslednju ,,Beton Mahala” koju izvode mladi iz Novog Pazara.

Težnja organizatora ovog festivala jeste da u svoj grade vrate mlade kraljevačke umetnike, da vrate kraljevackoj pozorišnoj sceni ono što je njeno. Ovaj festival svake godine poseti oko 1.000 ljudi.

Edina Kavazović

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
Pravna pomoć članicama PU „Lokal pres” 2018.

U 2018. godini nastavlja se višegodišnji projekat Pravna pomoć članicama PU „Lokal pres” čiji je cilj da doprinese višem stepenu profesionalizma članica PU „Lokal pres” i putem primene novinarskog kodeksa doprinese boljem i kvalitetnijem informisanju građana u lokalnim zajednicama. Projekat je finansijski podržan od strane Civil Rights Defenders Tokom projekta  planirane su aktivnosti: Zastupanja članica […]

DETALJI O PROJEKTU
Mladi mediji 2018.

PU Lokal pres u partnerstvu sa DW Akademiom i tokom 2018. godine realizuje trogodišnji projekat „Mladi mediji“. Ove godine PU Lokal pres će organizovati radionicu za multiplikatore tokom maja meseca u Kragujevcu, zatim još jednu Letnju novinarsku školu za srednjoškolce u junu u Kraljevu, kao i napredni trening iz novinarstva za najbolje polaznike prošlogodišnje i […]

DETALJI O PROJEKTU