Pozorište koje oslikava stvarnost

Festival A.N.F.I teatar je pozorisni dogadjaj koji je nastao kao protest mladih članova Grupe ,,Grupa”. Mladi glumci nisu imali prostor gde bi prezentovali svoj talenat, pokazali svoj rad i trud. Osnivač grupe i organizator festivala, Vladan Slavković, odlučio je da u zavisnosti od tematike predstave izabre odgovarajući ambijent, pa je tako prva predstava odigrana  u dvorištu škole ,,IV kraljevacki bataljon”.

Od tada je prošlo pet godina. Kraljevo će od 2. do 7. jula ove godine biti domaćin mladim talentima iz različitih krajeva Srbije. Festival predstavlja umetnički poduhvat kroz koji se publici  predstavlja slika naše današnjice – roditelji da se zapitaju čemu su izložena njihova deca, dok se deca poistovećuju sa dešavanjima odigrane predstave.

Na festivalu publika će moći da vidi predstave koje promovišu alternativnu misao i pomeraju granice. Polaznici Grupe “Grupa” željno čekaju da vide prvu na repertoaru predstavu ,,Otpor” i poslednju ,,Beton Mahala” koju izvode mladi iz Novog Pazara.

Težnja organizatora ovog festivala jeste da u svoj grade vrate mlade kraljevačke umetnike, da vrate kraljevackoj pozorišnoj sceni ono što je njeno. Ovaj festival svake godine poseti oko 1.000 ljudi.

Edina Kavazović

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
MLADI

PU Lokal pres u partnerstvu sa MDI, KOMS i Novim magazinom sprovodi projekat pod nazovom MLADI, Cilj projekta je podška građanskom aktivizmu mladih jačanjem njihovog medijskog prisustva. Ideja projakta je da osposobi mlade ljude znanjem i alatima potrebnim za zastupanje njihovih interesa u medijskoj sferi, senzibilizacija i motivisanje medija da integrišu mlade I teme od […]

DETALJI O PROJEKTU
Abeceda u zagovaranju za medije i mlade

PU Lokal pres u periodu od 14. aprila 2019. do 31. oktobra 2019. godine sprovodi projekat pod nazovom “Abeceda u zagovaranju za medije i mlade”. Opšti cilj projekta “Abeceda u zagovaranju za medije i mlade” je jačanje demokratskog društva u Srbiji , utemeljenog na kulturi učešća građana u političkom procesu i doslednoj demokratskoj praksi. Specifični […]

DETALJI O PROJEKTU