Održan trening medijske pismenosti za mlade u Nišu

Zašto je važna etika u novinarstvu, koja je uloga REM-a i Saveta za štampu, šta je klik bejt, fejk njuz, spin,  bile su neke od tema treninga Medijska i digitalna pismenost, koji je u Niš organizovalo Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija Lokal pres. 

Dvodnevnu trening radionicu pohađalo je 12 srednjoškolaca i studenata  Roma i mladih aktivista, a predavači su bili Nebojša Trifunović, novinar Lozničkih novosti i Marija Obrenović, novinarka PU Lokal pres.

Trening je održan 18. i 19. oktobra u prostorijama Odbora za ljudska prava u Nišu.

U pitanju je drugi od tri treninga koji će za mlade Rome biti organizovani u okviru projekta “Mladi mediji”. Naredni treninzi biće organizovani u Loznici tokom u novembru 2019. godine.

“Mladi mediji” su višegodišnji projekat koji PU Lokal pres sprovodi u Sardanji sa DW akademiom. Pored Lokal presa u realizaciji projekta učestvuju još i Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS), Savet za štampu i Asocijacija medija.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
Primena medijske regulative u lokalnim zajednicama

Aktivnosti u okviru projekta ‘’Primena medijske regulative u lokalnim zajednicama’’ se sprovode putem organizovanja tri tematske debate u Boru, Kruševcu i Leskovcu i realizacije izveštaja o pritiscima na članice PU ‘’Lokal pres’’ tokom 2019. godine. Na debatama  će lokalni mediji, lokalne OCD i lokalne uprave biti informisani o ključnim elementima medijske strategije i najboljim načinima […]

DETALJI O PROJEKTU
Romkinje u Srbiji – život iza (ne)vidljivih zidova

Cilj projekta je unapređenje informisanja romske i neromske zajednice o položaju Romkinja u šest gradova Srbije, mogućnostima za ostvarivanje prava na obrazovanje, zapošljavanje, socio-ekonomskih prava, prava na zdravstvenu zaštitu i ličnih prava, te značaju prepoznavanja različitih vidova diskriminacije u društvu, te unapređenje informisanja romske i neromske zajednice, predstavnika udruženja građana i donosilaca odluka na lokalu […]

DETALJI O PROJEKTU