Održan trening medijske pismenosti za 17 mladih iz 10 gradova

Zašto je važno kritičko razumevanje medijskih sadržaja, kako tražiti informacije, kako proizvesti kvalitetne (multi)medijske sadržaje, kako voditi online i offline kampanje, bile su samo neke od tema treninga koji je u periodu od 18. do 22. septembra u Kraljevu organizovalo Poslovno udruženje Asocijacije lokalnih i nezavisnih medija Lokal pres.

Trening osnova medijske i digitalne pismenosti pohađalo je 17 mladića i devojaka, uglavnom srednjoškolaca i brucoša, iz 10 gradova Srbije.

Učesnici i učesnice treninga imali su priliku da stečeno znanje odmah i primene na obuci i daju sugestije i smernice za poboljšanje komunikacije mladih, udruženja mladih i za mlade i medija.

Obuka, koja je druga od tri treninga planiranih u okviru projekta „MLADI“. Tri teninga su zamišljena kao prva, pripremna, faza koja će zainteresovanim aktivistima i predstavnicima omladinskih organizacija pomoći da koncipiraju kampanje kojim će kasnije aplicirati za podršku.

U okviru projekta „MLADI“ biće objavljen i poziv za dodelu pod-grantova za omladinske organizacije koje žele da unaprede svoje znanje sprovođenja online i offline kampanja kroz mentorsku (programsku) i finansijsku podršku.

Projekat MLADI zajednički realizuju PU Lokal pres, KOMS, Novi magazin i Media diversity institut, a finansiran je od strane Delegacije Evropske Unije u Srbiji.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

Mladi mediji 2020

PU Lokal pres u partnerstvu sa DW Akademiom tokom 2020. godine realizuje novi trogodišnji projekat „Mladi mediji“. Ove godine PU Lokal pres će organizovati Letnnju novinsrku školu za nove polaznike, zatim još jednu radionicu za najuspešnije polaznike iz prethodnih godina, Zbog pandemije COVID 19 ove radionice će biti organizovane online. U okviru projekta biće odabrana […]

DETALJI O PROJEKTU
Javno zagovaranje “ZA sadržaje za mlade”

Kroz konkurse za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja od javnog interesa i lokalne samouprave i Ministarstvo kulture i informisanja medijima dodeljuju značajna sredstva za kreiranje sadržaja. Međutim, deca i mladi su vrlo retko u fokusu tih medijskih sadržaja. PU Lokal pres je tokom 2019. godine analizirao medijske konkurse 40 gradova i opština na teritoriji Srbije. […]

DETALJI O PROJEKTU
Local Press Laboratorija

Local Press Laboratorija je pilot projekat razvijen u saradnji sa organizacijom Free Press Unlimited i uz finansijsku podršku Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Holandije. U pitanju program podrške lokalnim medijima u okviru koga 4 medija, članice Lokal presa, na različite načine pokušavaju da se povežu sa svojom publikom. Mediji koji učestvuju u ovom projektu su Grad […]

DETALJI O PROJEKTU