Održan trening medijske pismenosti za 17 mladih iz 10 gradova

Zašto je važno kritičko razumevanje medijskih sadržaja, kako tražiti informacije, kako proizvesti kvalitetne (multi)medijske sadržaje, kako voditi online i offline kampanje, bile su samo neke od tema treninga koji je u periodu od 18. do 22. septembra u Kraljevu organizovalo Poslovno udruženje Asocijacije lokalnih i nezavisnih medija Lokal pres.

Trening osnova medijske i digitalne pismenosti pohađalo je 17 mladića i devojaka, uglavnom srednjoškolaca i brucoša, iz 10 gradova Srbije.

Učesnici i učesnice treninga imali su priliku da stečeno znanje odmah i primene na obuci i daju sugestije i smernice za poboljšanje komunikacije mladih, udruženja mladih i za mlade i medija.

Obuka, koja je druga od tri treninga planiranih u okviru projekta „MLADI“. Tri teninga su zamišljena kao prva, pripremna, faza koja će zainteresovanim aktivistima i predstavnicima omladinskih organizacija pomoći da koncipiraju kampanje kojim će kasnije aplicirati za podršku.

U okviru projekta „MLADI“ biće objavljen i poziv za dodelu pod-grantova za omladinske organizacije koje žele da unaprede svoje znanje sprovođenja online i offline kampanja kroz mentorsku (programsku) i finansijsku podršku.

Projekat MLADI zajednički realizuju PU Lokal pres, KOMS, Novi magazin i Media diversity institut, a finansiran je od strane Delegacije Evropske Unije u Srbiji.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
Primena medijske regulative u lokalnim zajednicama

Aktivnosti u okviru projekta ‘’Primena medijske regulative u lokalnim zajednicama’’ se sprovode putem organizovanja tri tematske debate u Boru, Kruševcu i Leskovcu i realizacije izveštaja o pritiscima na članice PU ‘’Lokal pres’’ tokom 2019. godine. Na debatama  će lokalni mediji, lokalne OCD i lokalne uprave biti informisani o ključnim elementima medijske strategije i najboljim načinima […]

DETALJI O PROJEKTU
Romkinje u Srbiji – život iza (ne)vidljivih zidova

Cilj projekta je unapređenje informisanja romske i neromske zajednice o položaju Romkinja u šest gradova Srbije, mogućnostima za ostvarivanje prava na obrazovanje, zapošljavanje, socio-ekonomskih prava, prava na zdravstvenu zaštitu i ličnih prava, te značaju prepoznavanja različitih vidova diskriminacije u društvu, te unapređenje informisanja romske i neromske zajednice, predstavnika udruženja građana i donosilaca odluka na lokalu […]

DETALJI O PROJEKTU