Nagrađeni najbolji radovi polaznika Letnje novinarske škole

PU Lokal pres nagradio je najbolje medijske priloge polaznika ovogodišnje Letnje novinarske škole. Nagrade najuspešnijim srednjoškolcima uručene su 16. novembra na Brave New Media Forumu u Beogradu.

Milica Stančetić, učenica Mitrovačke gimnazije iz Sremske Mitrovice, nagradu je dobila za za intervju  ”Bez ideje nema kvaliteta u poslu”. Željana Pantelić, učenica Ekonomske škole „Stana Milanović“ iz Šapca, nagrađena je za medijski prilog ”Mladi inspirišu mlade”. Iz iste škole je i dobitnica nagrade Maja Birmančević, koja je uradila video prilog o mladoj sportistkinji iz Šapca.

Kristina Dragićević, učenica Srednje škole „Vuk Kardžić“  iz Loznice, nagradu je dobila za  medijski prilog ”Do indeksa brdo uspeha”, a Ivan Trifunović iz iste lozničke škole,  za medijski prilog ”Malo mesta za bezbednu vožnju”.

Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija Lokal pres, u saradnji sa Dojče vele akademijom, već tri godine uzastopno organizuje Letnje novinarske škole za srednjoškolce.

Ove godine petodnevna novinarska obuka je organizovana za 13 polaznika – srednjoškolaca iz Šapca, Loznice i Sremske Mitrovice. Nakon obuke polaznici su imali praksu u lokalnim medijima, a najbolji polaznici imali su priliku i da, krajem avgusta, učestvuju u omladinskom kampu u Prolom banji.

“Letnja novinarska škola“ organizovana je u okviru projekta „Young Media“ koji zajednički sprovode Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija Lokal pres i Dojče vele akademija.

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
Primena medijske regulative u lokalnim zajednicama

Aktivnosti u okviru projekta ‘’Primena medijske regulative u lokalnim zajednicama’’ se sprovode putem organizovanja tri tematske debate u Boru, Kruševcu i Leskovcu i realizacije izveštaja o pritiscima na članice PU ‘’Lokal pres’’ tokom 2019. godine. Na debatama  će lokalni mediji, lokalne OCD i lokalne uprave biti informisani o ključnim elementima medijske strategije i najboljim načinima […]

DETALJI O PROJEKTU
Romkinje u Srbiji – život iza (ne)vidljivih zidova

Cilj projekta je unapređenje informisanja romske i neromske zajednice o položaju Romkinja u šest gradova Srbije, mogućnostima za ostvarivanje prava na obrazovanje, zapošljavanje, socio-ekonomskih prava, prava na zdravstvenu zaštitu i ličnih prava, te značaju prepoznavanja različitih vidova diskriminacije u društvu, te unapređenje informisanja romske i neromske zajednice, predstavnika udruženja građana i donosilaca odluka na lokalu […]

DETALJI O PROJEKTU