Marko Pecarski stopama oca Miroslava

Juniorska košarkaška reprezentacija trenutno je na četrdesetodnevnim pripremama za Evropsko prvenstvo, a ovih dana dobili su ozbiljno pojačanje. U Vrnjačkoj Banji pridružio im se Marko Pecarski.

Iako Marko ima samo 18 godina, već je izgradio ozbiljnu karijeru. Počeo je kao sedmogodišnjak u lokalnim beogradskim klubovima. Sa 10 godina igrao je za Zemun, a kasnije i Megu gde je napredovao sve do Partizana.

Košarkom je počeo da se bavi prateći stope svog oca Miroslava, koji je takođe bio igrač Partizana. I pored želje da jednog dana postane vrhunski NBA igrač, kao što je bio njegov favorit Dirk Novicki, Markovi ciljevi veoma su skromni :”Živim iz dana u dan i ne gledam previše u budućnost”.Posebnu zahvalnost upućuje kapitenu Novici Veličkoviću čiji je savet uvek spreman da prihvati. Marko takođe naglašava da ima tu čast da bude u klubu za koji navija još od malih nogu.

Isidora Bogavac

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
MLADI

PU Lokal pres u partnerstvu sa MDI, KOMS i Novim magazinom sprovodi projekat pod nazovom MLADI, Cilj projekta je podška građanskom aktivizmu mladih jačanjem njihovog medijskog prisustva. Ideja projakta je da osposobi mlade ljude znanjem i alatima potrebnim za zastupanje njihovih interesa u medijskoj sferi, senzibilizacija i motivisanje medija da integrišu mlade I teme od […]

DETALJI O PROJEKTU
Abeceda u zagovaranju za medije i mlade

PU Lokal pres u periodu od 14. aprila 2019. do 31. oktobra 2019. godine sprovodi projekat pod nazovom “Abeceda u zagovaranju za medije i mlade”. Opšti cilj projekta “Abeceda u zagovaranju za medije i mlade” je jačanje demokratskog društva u Srbiji , utemeljenog na kulturi učešća građana u političkom procesu i doslednoj demokratskoj praksi. Specifični […]

DETALJI O PROJEKTU