Marko Pecarski stopama oca Miroslava

Juniorska košarkaška reprezentacija trenutno je na četrdesetodnevnim pripremama za Evropsko prvenstvo, a ovih dana dobili su ozbiljno pojačanje. U Vrnjačkoj Banji pridružio im se Marko Pecarski.

Iako Marko ima samo 18 godina, već je izgradio ozbiljnu karijeru. Počeo je kao sedmogodišnjak u lokalnim beogradskim klubovima. Sa 10 godina igrao je za Zemun, a kasnije i Megu gde je napredovao sve do Partizana.

Košarkom je počeo da se bavi prateći stope svog oca Miroslava, koji je takođe bio igrač Partizana. I pored želje da jednog dana postane vrhunski NBA igrač, kao što je bio njegov favorit Dirk Novicki, Markovi ciljevi veoma su skromni :”Živim iz dana u dan i ne gledam previše u budućnost”.Posebnu zahvalnost upućuje kapitenu Novici Veličkoviću čiji je savet uvek spreman da prihvati. Marko takođe naglašava da ima tu čast da bude u klubu za koji navija još od malih nogu.

Isidora Bogavac

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
Primena medijske regulative u lokalnim zajednicama

Aktivnosti u okviru projekta ‘’Primena medijske regulative u lokalnim zajednicama’’ se sprovode putem organizovanja tri tematske debate u Boru, Kruševcu i Leskovcu i realizacije izveštaja o pritiscima na članice PU ‘’Lokal pres’’ tokom 2019. godine. Na debatama  će lokalni mediji, lokalne OCD i lokalne uprave biti informisani o ključnim elementima medijske strategije i najboljim načinima […]

DETALJI O PROJEKTU
Romkinje u Srbiji – život iza (ne)vidljivih zidova

Cilj projekta je unapređenje informisanja romske i neromske zajednice o položaju Romkinja u šest gradova Srbije, mogućnostima za ostvarivanje prava na obrazovanje, zapošljavanje, socio-ekonomskih prava, prava na zdravstvenu zaštitu i ličnih prava, te značaju prepoznavanja različitih vidova diskriminacije u društvu, te unapređenje informisanja romske i neromske zajednice, predstavnika udruženja građana i donosilaca odluka na lokalu […]

DETALJI O PROJEKTU