Brutalno iskrene predstave

U susretu petom po redu pozorišnom festivalu „Anfiteatar“, imali smo priliku da  razgovaramo sa organizatorom festivala, Vladanom Slavkovićem, ali i članicom kraljevačke grupa „Grupe“, čiji je Vladan osnivač, Stašom Milanović.

Staša je učenica Gimnazije, a u glumu se zaljubila baš došavši u Grupu. U radu glumačke trupe čiji je ona deo, stavila je fokus na predstojeći festival kao nešto što je uspeh svih mladih ljudi koji su odlučili da postanu njegov deo. Ističe da je sama činjenica da su oni još za prošlogodišnji festival osposobili staru zgradu radio KV i iz nje izneli preko 2,5 tone smeća, dokaz njihove nesalomive želje i spremnosti da se bore za svoj festival. U prilogu tome ide i to što organizacija potpuno samostalno sakuplja novac za festival od prodaje karata za predstave, i da nema finansijsku pomoć ni od grada Kraljeva, Ministarstva kulture ili nevladinih organizacija. Za nju dani od 2. do 7. jula, kada će se festivala održati u Kraljevu, ne predstavljaju samo predstave, već  i vreme sazrevanja. Vreme kada će svi koji budu imali priliku da uživaju u ovom obliku umetnosti steći više znanja, iskustva, ali i poznanstava. „Brutalno iskrene“ predstave pomoći će svima da se samospoznaju i upoznaju svet oko sebe. Očekuje puno, ali ne sumnja ni najmanje da će njena očekivanja biti ispunjena.

Staša se teško odlučila koju bi predstavu preporučila gledaocima jer kako ona kaže – svaka je posebna i vredna gledanja, ali je uspela da izdvoji prvu predstavu „Otpor“ koja je rađena u kooprodukciji Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad i gradskog pozorišta Bečej Arterija, „Ribarske svađe“ Preseka dijagonala iz Beograda, za koju Vladan ističe da predstavlja suštinu rada grupa „Grupe“ s obzirom da u njoj učestvuje njen član. Za kraj je izdvojila predstavu  koja zatvara festival „Beton mahalu“ novopazarske grupe „Joj evo ih ovi“, režija Bana Trifunovića iliti „predstava koja je zabranjena u većini gradova Srbije“ kako su je oni opisali.

Karte za festival možete nabaviti u kraljevačkoj „Kafeteriji“ svakog dana, dok se, naravno, ne rasporodaju. Zauzmite svoje mesto!

Lazar Simić

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
MLADI

PU Lokal pres u partnerstvu sa MDI, KOMS i Novim magazinom sprovodi projekat pod nazovom MLADI, Cilj projekta je podška građanskom aktivizmu mladih jačanjem njihovog medijskog prisustva. Ideja projakta je da osposobi mlade ljude znanjem i alatima potrebnim za zastupanje njihovih interesa u medijskoj sferi, senzibilizacija i motivisanje medija da integrišu mlade I teme od […]

DETALJI O PROJEKTU
Abeceda u zagovaranju za medije i mlade

PU Lokal pres u periodu od 14. aprila 2019. do 31. oktobra 2019. godine sprovodi projekat pod nazovom “Abeceda u zagovaranju za medije i mlade”. Opšti cilj projekta “Abeceda u zagovaranju za medije i mlade” je jačanje demokratskog društva u Srbiji , utemeljenog na kulturi učešća građana u političkom procesu i doslednoj demokratskoj praksi. Specifični […]

DETALJI O PROJEKTU