Anfiteatar nastao iz bunta

Zbog nedostatka kvalitetne pozorišne scene u Kraljevu i umetnosti bez cenzure pozorišna trupa ,,Grupa Grupa” organizovala je, pre 5 godina prvi  A.N.F.I.T.E.A.T.A.R. festival.

Prvi festival nastao je kao posledica toga da grupi nisu hteli  da iznajme salu kraljevačkog pozorišta. Tada su, na improvizovanoj sceni dvorišta Osnovne škole: ,,IV kraljevački bataljon”, odigrali prdestavu o vršnjačkom nasilju i time dokazali da ih formalnosti neće sprečiti da se bore za svoj cilj. Usledilo je nekoliko predstava na otvorenom, nakon čega je to preraslo u alternativni festival, koji svake godine okuplja sve više predstava i posetilaca.

Grupu je osnovao Vladan Slavković pre desetak godina sa ciljem da okupi mlade i školovane glumce koji će uneti svežinu u umetničku scenu Kraljeva. Do sada broje 21 premijeru, preko 150 glumaca; od kojih je desetoro studenata glume.

Ove godine publika će biti u prilici da od 2. do 7. jula gleda predstave : ,,Otpor” , ,,Eling i Klej Bjarne”, ,,Dok čekamo Godoa”, ,,Ribarske svađe” i ,,Beton mahala”. Predstave će se održavati u staroj zgradi Elektromontaze, kao i u sali Kraljevačkog pozorišta.

Jedan starogrčki filozof je rekao: ,,Ako atina ostane bez obućara ići će bosa. Ako ostane bez krojača, hodaće gola. A ako ostane bez kulture, Atine neće biti.” Zato, podržimo ANFITEATAR i borimo se za kulturu da bi nas bilo.

Sara Marija Pivljaković

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
MLADI

PU Lokal pres u partnerstvu sa MDI, KOMS i Novim magazinom sprovodi projekat pod nazovom MLADI, Cilj projekta je podška građanskom aktivizmu mladih jačanjem njihovog medijskog prisustva. Ideja projakta je da osposobi mlade ljude znanjem i alatima potrebnim za zastupanje njihovih interesa u medijskoj sferi, senzibilizacija i motivisanje medija da integrišu mlade I teme od […]

DETALJI O PROJEKTU
Abeceda u zagovaranju za medije i mlade

PU Lokal pres u periodu od 14. aprila 2019. do 31. oktobra 2019. godine sprovodi projekat pod nazovom “Abeceda u zagovaranju za medije i mlade”. Opšti cilj projekta “Abeceda u zagovaranju za medije i mlade” je jačanje demokratskog društva u Srbiji , utemeljenog na kulturi učešća građana u političkom procesu i doslednoj demokratskoj praksi. Specifični […]

DETALJI O PROJEKTU