Роми умивају Минићево

Захваљујући Месној заједници, насеље Минићево, још пре више година, добило је – градску депонију. Оно што многи градови нису успели, Минићево је урадило и зато је данас једно однајуређенијиих, ако не и најуређеније, “мало место” у Србији. Ускоро Месна заједница и Општина Књажевац купују трактор вредан око милион динара који ће свакодневно одвозити смеће.

Сем двојице стално запослених радника-комуналаца, од прер месец дана Минићево улепшава и умива и седморо Рома у склопу пројекта “Економско оснаживање ромских породица”. Овај значајан пројекат спроводи Удружење Амбасадори одрживог развоја и живот- не средине, а пет месеци финансијер је ОЕБСпосредством Владине Канцеларијеза људска и мањинска права.

– Безмало сва домаћинства месечно издвајају по 200 динара за одвожење смећа на сметлиште, где се одвајају пластика и картон како би касније доспели до рециклаже. Имамо пресу за папир и пластику, а ускоро би требало да набавимо и остале рециклажне машине. Мештани су свесни да је еколошки здрава животна срединма приоритет, а помаже и Општина Књажевац. До Нове године планирамо и нове посуде за одлагање смеће у сваком домаћинству – каже Славољуб Милановић Барбул, председник Савета МЗ Минићево наглашавајући да ће зима бити спремно дочекана. Улице и путеви биће уредно чишћени, јер пристижеу и прикључне машине за трактор.