Podška Paradi ponosa i Trans* prajdu

Povodom otvaranja Nedelje ponosa, kao i u susret Paradi ponosa i Trans* prajdu koji se održavaju u nedelju 20. septembra, Inicijativa ponosno stoji uz svoje prijatelje i partnere iz LGBT zajednice.

2015-09-14Kao i prethodnih godina Inicijativa pruža apsolutnu podršku Paradi ponosa, i očekuje da će šetnja proteći bez incidenata i time ostaviti više prostora za teme poput unapređenja prava pripadnika/ca LGBT zajednice.

Inicijativa se takođe nada da će u fokus medijskog izveštavanja konačno doći i problemi sa kojima se LGBT zajednica u Srbiji suočava, a ne samo bezbednost šetnje – što je bio slučaj proteklih godina.

Inicijativa snažno podržava i održavanje prve Trans* parade, i nada se da će održavanje ovog skupa povećati vidljivost trans* osoba i dodatno ih osnažiti u borbi za njihova prava. Iako se vidljivost trans* osoba u javnosti povećala tokom prethodne godine, nedostatak zakona koji regulišu pravne posledice promene pola – uskraćuje šansu za normalan život.

Osim što je dolazak na Prajd čin podrške koji mnogo znači LGBT zajednici, to je i prva linija odbrane ljudskih prava u Srbiji. Zato Inicijativa poziva sve mlade ljude, bez obzira na seksualnu orijentaciju, da u nedelju svojim dolaskom podrže obe Parade.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
MLADI

PU Lokal pres u partnerstvu sa MDI, KOMS i Novim magazinom sprovodi projekat pod nazovom MLADI, Cilj projekta je podška građanskom aktivizmu mladih jačanjem njihovog medijskog prisustva. Ideja projakta je da osposobi mlade ljude znanjem i alatima potrebnim za zastupanje njihovih interesa u medijskoj sferi, senzibilizacija i motivisanje medija da integrišu mlade I teme od […]

DETALJI O PROJEKTU
Abeceda u zagovaranju za medije i mlade

PU Lokal pres u periodu od 14. aprila 2019. do 31. oktobra 2019. godine sprovodi projekat pod nazovom “Abeceda u zagovaranju za medije i mlade”. Opšti cilj projekta “Abeceda u zagovaranju za medije i mlade” je jačanje demokratskog društva u Srbiji , utemeljenog na kulturi učešća građana u političkom procesu i doslednoj demokratskoj praksi. Specifični […]

DETALJI O PROJEKTU