Karavan u Novom Sadu

Ko su poznati Romi sveta, a ko uspešni Romi i koja su njihova dostignuća  Novosađani će imati prilike da vide i čuju  u utorak, 10. novembra, u Firchie Think Thank Studiju . Romski karavan umetnosti“, projekat koji se realizuje pod pokroviteljstvom organizacije Civil Rights Defenders, „začiniće“ je nastup grupe „Kal“.

Bend „Kal“, koji predvodi Dragan Ristić, predstavlja najbolji primer uspešnih članova romske manjine, koji su ne samo kao umetnici, već i kao aktivni promoteri borbe za ljudska prava, postigli da specifičan miks Rock’n’Roma postane prepoznatljiv u Srbiji, regionu i širom sveta.

Izložba o poznatim Romima sveta, tribina posvećena uspešnim Romima i njihovim dostignućima i koncert deo su putujućeg multidisciplinarnog projekta organizacije Romski kulturni centar i grupe Kal, čiji je cilj da promoviše romsku kulturu i umetnost na inovativan način i doprinese smanjenju predrasuda koje su duboko ukorenjene u našem društvu.

„Romski karavan umetnosti“, koji je Ristić osmislio, na neki način predstavlja nastavak ideje kampanje za afirmaciju Roma „Da li znaš ko sam ja?“ koja je započeta još 2010. godine.

Karavan je krenuo u decembru prošle godine iz Smedereva, a tokom ove i naredne godine obići će još 15 srpskih gradova.

Izložba fotografija „Poznati Romi sveta“ u Firchie Think Thank Studiju biće svečano otvorena u 19.00 sati. Javna tribina „Uspešni Romi i njihova dostignuća” počinje u 20:00, a concert grupe “Kal” sat kasnije.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
MLADI

PU Lokal pres u partnerstvu sa MDI, KOMS i Novim magazinom sprovodi projekat pod nazovom MLADI, Cilj projekta je podška građanskom aktivizmu mladih jačanjem njihovog medijskog prisustva. Ideja projakta je da osposobi mlade ljude znanjem i alatima potrebnim za zastupanje njihovih interesa u medijskoj sferi, senzibilizacija i motivisanje medija da integrišu mlade I teme od […]

DETALJI O PROJEKTU
Abeceda u zagovaranju za medije i mlade

PU Lokal pres u periodu od 14. aprila 2019. do 31. oktobra 2019. godine sprovodi projekat pod nazovom “Abeceda u zagovaranju za medije i mlade”. Opšti cilj projekta “Abeceda u zagovaranju za medije i mlade” je jačanje demokratskog društva u Srbiji , utemeljenog na kulturi učešća građana u političkom procesu i doslednoj demokratskoj praksi. Specifični […]

DETALJI O PROJEKTU