„Decentralizovani KRAF”

Deveto izdanje jedinog autohtonog filmskog festivala u Kragujevcu, KRAF-a (Kragujevački festival antiratnog i angažovanog filma), koji će se održati od 26. do 29. oktobra, , tematski će i ove godine biti posvećeno studentskom filmu.

KRAF je po drugi put takmičarskog karaktera. Učešće ove godine uzimaju studenti državnih filmskih akademija iz celog regiona sa 17 filmova. Posetioci će imati prilike da pogledaju autorska dela iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Slovenije. Prve tri nagrade dodeliće žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka u oblasti filma i filmske umetnosti, na čelu sa Milanom Nikodijevićem, profesorom produkcije na Novosadskoj Akademiji, osnivačem jednog od najstarijih filmskih festivala u Srbiji (Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji) i poznatim dokumentaristom. Posetioci će imati prilike da daju svoj sud o odgledanim filmovima,te nakon svake projekcije glasaju a na kraju festivala biće uručeno priznanje publike filmu i autoru koji dobije najviše glasova.

I ove godine organizatori KRAF-a uz pomoć i podršku NKD-a (Nacionalna koalicija za decentralizaciju) uručuju nagradu za decentralizaciju filmske umetnosti.

Ovogodišnje izdanje festivala trajaće četiri dana u prostoru Doma omladine Kragujevac, tokom kojih će pored takmičarskih filmova, posetioci moći da pogledaju i revijalni deo sastavljen od studentskih filmova poznatih reditelja (Polanski, Tarkovski, Grlić, …) kao i prateći program u vidu izložbe “Muzej nasilja“ (gostujući program „Kultur Parka“ iz Beograda: izložba, predavanja, radionice, filmske projekcije, info: www.facebook.com/Muzej Nasilja ). Tokom trajanja festivala biće održan i okrugli sto na temu saradnje javnog i civilnog sektora u kulturi u Kragujevcu, koji se realizuje u okviru projekta „Male kulturne akcije“ Asocijacije nezavisne kulturne scene Srbije kao i “Mali razgovori o filmu“u saradnji sa Dramskim studiom Doma omladine.

Ulaz na sve programe KRAF-a je besplatan.

KRAF organizuje NVO MillenniuM iz Kragujevca uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i uz partnerstvo Asocijacije nezavisne kulturne scene Srbije, Nacionalne koalicije za decentralizaciju, Kultur Parka, Doma omladine i Dramskog studija Doma omladine.

Više detalja u vezi samog festivala, program kao i satnicu projekcija filmova možete pratiti i putem FB strane festivala.

S’ poštovanjem,
Marija Ilić Paunović
Izvršni director NGO “Millennium” i PR KRAF-a
mashailicks@gmail.com
063/1802927

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
MLADI

PU Lokal pres u partnerstvu sa MDI, KOMS i Novim magazinom sprovodi projekat pod nazovom MLADI, Cilj projekta je podška građanskom aktivizmu mladih jačanjem njihovog medijskog prisustva. Ideja projakta je da osposobi mlade ljude znanjem i alatima potrebnim za zastupanje njihovih interesa u medijskoj sferi, senzibilizacija i motivisanje medija da integrišu mlade I teme od […]

DETALJI O PROJEKTU
Abeceda u zagovaranju za medije i mlade

PU Lokal pres u periodu od 14. aprila 2019. do 31. oktobra 2019. godine sprovodi projekat pod nazovom “Abeceda u zagovaranju za medije i mlade”. Opšti cilj projekta “Abeceda u zagovaranju za medije i mlade” je jačanje demokratskog društva u Srbiji , utemeljenog na kulturi učešća građana u političkom procesu i doslednoj demokratskoj praksi. Specifični […]

DETALJI O PROJEKTU