Okrugli sto: Odnos suda i medija

Odnos sudova i medija nije uvek jednostavan niti prijatan, ali slobodna štampa i nezavisno sudstvo moraju zajedno da rade na stvaranju društva koje se zalaže za vladavinu prava, ocenila je šefica odeljenja za medije Misije OEBS-a u Srbiji Gordana Janković.

Okrugli sto pod nazivom “Odnos suda i medija” održan je u petak, 10. maja, u Kragujevcu. Javnost rada sudova, granice dozvoljenog komentarisanja sudskih postupaka, govor mržnje, bile su samo neke od tema o kojima se govorilo.

Pored toga, predstavljena je i Komunikaciona strategija Visokog saveta sudstva i sudova 2018. do 2022, koja je usvojena u novembru prošle godine, nastala u okviru USAID – Projekta vladavine prava.

Skup, koji je bio namenjen kako predstavnicima pravosuđa, tako i novinarima, su organizovali Udruženje novinara Srbije I Vrhovni kasacioni sud, uz podršku Misije OEBS u Srbiji.

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
Primena medijske regulative u lokalnim zajednicama

Aktivnosti u okviru projekta ‘’Primena medijske regulative u lokalnim zajednicama’’ se sprovode putem organizovanja tri tematske debate u Boru, Kruševcu i Leskovcu i realizacije izveštaja o pritiscima na članice PU ‘’Lokal pres’’ tokom 2019. godine. Na debatama  će lokalni mediji, lokalne OCD i lokalne uprave biti informisani o ključnim elementima medijske strategije i najboljim načinima […]

DETALJI O PROJEKTU
Romkinje u Srbiji – život iza (ne)vidljivih zidova

Cilj projekta je unapređenje informisanja romske i neromske zajednice o položaju Romkinja u šest gradova Srbije, mogućnostima za ostvarivanje prava na obrazovanje, zapošljavanje, socio-ekonomskih prava, prava na zdravstvenu zaštitu i ličnih prava, te značaju prepoznavanja različitih vidova diskriminacije u društvu, te unapređenje informisanja romske i neromske zajednice, predstavnika udruženja građana i donosilaca odluka na lokalu […]

DETALJI O PROJEKTU