Okrugli sto: Odnos suda i medija

Odnos sudova i medija nije uvek jednostavan niti prijatan, ali slobodna štampa i nezavisno sudstvo moraju zajedno da rade na stvaranju društva koje se zalaže za vladavinu prava, ocenila je šefica odeljenja za medije Misije OEBS-a u Srbiji Gordana Janković.

Okrugli sto pod nazivom “Odnos suda i medija” održan je u petak, 10. maja, u Kragujevcu. Javnost rada sudova, granice dozvoljenog komentarisanja sudskih postupaka, govor mržnje, bile su samo neke od tema o kojima se govorilo.

Pored toga, predstavljena je i Komunikaciona strategija Visokog saveta sudstva i sudova 2018. do 2022, koja je usvojena u novembru prošle godine, nastala u okviru USAID – Projekta vladavine prava.

Skup, koji je bio namenjen kako predstavnicima pravosuđa, tako i novinarima, su organizovali Udruženje novinara Srbije I Vrhovni kasacioni sud, uz podršku Misije OEBS u Srbiji.

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
MLADI

PU Lokal pres u partnerstvu sa MDI, KOMS i Novim magazinom sprovodi projekat pod nazovom MLADI, Cilj projekta je podška građanskom aktivizmu mladih jačanjem njihovog medijskog prisustva. Ideja projakta je da osposobi mlade ljude znanjem i alatima potrebnim za zastupanje njihovih interesa u medijskoj sferi, senzibilizacija i motivisanje medija da integrišu mlade I teme od […]

DETALJI O PROJEKTU
Abeceda u zagovaranju za medije i mlade

PU Lokal pres u periodu od 14. aprila 2019. do 31. oktobra 2019. godine sprovodi projekat pod nazovom “Abeceda u zagovaranju za medije i mlade”. Opšti cilj projekta “Abeceda u zagovaranju za medije i mlade” je jačanje demokratskog društva u Srbiji , utemeljenog na kulturi učešća građana u političkom procesu i doslednoj demokratskoj praksi. Specifični […]

DETALJI O PROJEKTU