Ко то дели средства за информисање грађана

Стручна комисија за оцењивање медијских пројеката коју су чинили представници НУНС-а, УНС-а и Локал преса, оградила се од Решења о расподели средстава на Конкурсу Општине Велика Плана за 2017. годину, јер се он драстично разликује од предлога расподеле који је ова комисија сачинила и доставила Општинској управи

Поводом неправилности које су уочене Комисија је издала следеће саопштење:

Поводом Решења о расподели средстава за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса из области јавног информисања на територији Општине Велика Плана објављеног на званичном сајту Општине 25.10.2017.

Стручна комисија за оцењивање медијских пројеката коју су чинили представници НУНС-а, УНС-а и Локалпреса, ограђује се од Решења о расподели средстава на Конкурсу Општине Велика Плана за 2017. годину, јер се он драстично разликује од предлога расподеле који је ова комисија сачинила и доставила Општинској управи.

Иако тврди да се руководио предлогом Комисије, начелник Општинске управе, Горан Тасић је у Решењу код пет пројеката умањио износе које је Комисија предложила, код једног је средства повећао, један, који је комисија предложила за суфинансирање је потпуно одбацио, а средства доделио за два пројекта, за које је Комисија дала образложене предлоге да се суфинансирање одбије. За та два пројекта је Решењем додељено чак 880.000 динара од укупно 2,5 милиона динара колико је је Јавним позивом било опредељено за суфинансирање медијских садржаја од јавног интереса.

Овакву одлуку начелник је донео без икакве усмене или писмене консултације са Комисијом, чиме је прекршио Закон о јавном информисању и медијима и злоупотребио рад стручне Комисије.

Датум: 31.10.2017.

КОМИСИЈА:
Надежда Будимовић, председница
Оливера Милошевић, чланица
Љубомир Ђорђевић, члан

У прилогу вам достављамо линк до Решења, http://www.velikaplana.rs/info/aktuelno/r-e-s-e-nj-e-o-raspodeli-sredstava-za-sufinansiranje-projekata-za-ostvarivanje-javnog-interesa-iz-oblasti-javnog-informisanja-na-teritoriji-opstine-velika-plana#.Wfb9OmhSzIU, а у атачменту Предлог расподеле који је сачинила Комисија

 Zapisnik V. Plana konacno